aneth
Třída dorostu
|
 |
« kdy: 18. Leden 2005, 13:05:03 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
aneth
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 18. Leden 2005, 13:05:03 » |
|
Ahoj,
chystame se na jare poridit si sveho prvniho psa. Prestehovali jsme se na vesnici, kde si prestavujeme k bydleni byvalou chatu. Zatim tedy nejsme a v dohledne dobe ani nebudeme v teto obci trvale hlaseni. Pes vsak bude zit vylucne zde.
Kde mam tedy psa "prihlasit" a platit za neho? Logicke by bylo, v "miste pusobeni", ale pocitam, ze zakony ho berou jako movitou vec a tak asi budu platit v miste trvaleho bydliste? Je to tak?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Peter Končula
Strážný Pes
Třída vítězů
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 18. Leden 2005, 14:16:15 » |
|
No nevím jak je to u vás, ale v Praze je podle nového pes registrovan pokud tady chován bez ohledu na trvalý pobyt majitele. Myslím, že to vychází z nového zákona na základě kterého se všechny obecné vyhlášky o chovu psů předělali.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Katka
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 19. Leden 2005, 08:20:46 » |
|
Tak tady mám osobní zkušenost. Psa je potřeba přihlásit v místě trvalého bydliště a tam platit poplatky, bez ohledu na to, kde pes žije. V Praze je teď povinnost mít psa čipovaného nebo s čitelným tetováním, čipování funguje tak, že psovi aplikují čip, který obsahuje jakési identifikační číslo, dostanete papír s tímto číslem a pošlete jej na úřad v místě trvalého bydliště, kde si jej zaregistrují.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
zdena hlistova
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 05. únor 2005, 08:12:00 » |
|
Už jsem to psala na foru RR, v Praze je v platnosti vyhláška, podle které, máte li aktuálně(nově)čipovaného psa, při registraci Vás na úřadě osvobodí od poplatků. Zde v Řeporyjích je to dokonce na dva roky.Vím, že ne ve všech městech už vyhláška platí. Budete li si pořizovat štěně, požádejte chovatele, aby při tetování, vaše štěně rovnou i načipoval.Dostanete místo očkovacího průkazu rovnou pas a nemusíte to znova vyběhávat.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Larisa
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 24. únor 2006, 16:51:48 » |
|
rozhodne v praze neni po ocipovani poplatek za psa odpusten, je pouze sleva 700 korun po dobu dvou let
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
irena
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 03. Březen 2006, 16:45:59 » |
|
Pokud vím, došlo k úpravě vyhlášky a za psa platíte tam, kde skutečně je chován. Tato úprava je prý proto, aby majitelé nemohli přihlašovat psa u rodičů - důchodců či na venkově, když pes žije jinde. Takže, jestli jsem to dobře pochopila,pes se přihlašuje tam, kde bude žít a tam se taky platí. Též mě to zajímalo, protože budeme brzy v podobné situaci.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Cessy a Koule
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 09. Březen 2008, 18:58:39 » |
|
Tak nám dneska přišla složenka, aby jsme zaplatili za Cessynu. No je tam napsáno 200,--. Podle mě by jsme měli zaplatit 300,--, ale vyplňovali si to sami, tak když je tam mín, tak kdo by si stěžoval, že jo  Ale sou pilný na městským uřádě, když nám to hodili do schránky v neděli večer 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
|
IwanaR
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 09. Březen 2008, 19:06:25 » |
|
Tak nám dneska přišla složenka, aby jsme zaplatili za Cessynu. No je tam napsáno 200,--. Podle mě by jsme měli zaplatit 300,--, ale vyplňovali si to sami, tak když je tam mín, tak kdo by si stěžoval, že jo  Ale sou pilný na městským uřádě, když nám to hodili do schránky v neděli večer  Za Kouli neee??? V neděli to je trochu divný 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Cessy a Koule
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 09. Březen 2008, 19:11:12 » |
|
Koule je teď ještě chvíli osvobozená, byla teprve nedávno čipovaná a teprve teď máma našla ty papíry a poslala jsem to na národní registr. No a platíme to ročně  ale je to mazec, když normálně je to 1500,-- 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
IwanaR
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 09. Březen 2008, 19:14:41 » |
|
Koule je teď ještě chvíli osvobozená, byla teprve nedávno čipovaná a teprve teď máma našla ty papíry a poslala jsem to na národní registr. No a platíme to ročně  ale je to mazec, když normálně je to 1500,--  To je fakt divný...  Bych tam asi zavolala složenky normálně snad nechodí v neděli 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Cessy a Koule
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 09. Březen 2008, 19:17:29 » |
|
To je fakt divný...  Bych tam asi zavolala složenky normálně snad nechodí v neděli  Co je divný, že to je levnější  to neřeším  Ale tak tady u nás sou mooc hodný, ti přijdou říct i domů, že si to ještě nezaplatila, tak jestli by si mohla, jinak že budeš muset platit penále.  Nebo mi jsme šli přihlásit Kouli až v roce a něco a ona no tak zaplaťte jenom půl rok zpátky 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
IwanaR
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 09. Březen 2008, 19:19:13 » |
|
Co je divný, že to je levnější  to neřeším  Ale tak tady u nás sou mooc hodný, ti přijdou říct i domů, že si to ještě nezaplatila, tak jestli by si mohla, jinak že budeš muset platit penále.  Nebo mi jsme šli přihlásit Kouli až v roce a něco a ona no tak zaplaťte jenom půl rok zpátky  Fakt jo chodí až domů??? To sem ještě neviděla 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Cessy a Koule
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 09. Březen 2008, 19:24:19 » |
|
No ke kamarádce takhle přišli  to víš, našě malá městská část  proto mě neudivuje složenka v neděli 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|