Haf Bez Obav
24. Květen 2012, 08:05:42 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 [2] 3 4 ... 157   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Border kolie  (Přečteno 91795 krát)
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma.
Adéla Bednářová
Třída mladých
**

Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: 22. Leden 2006, 21:47:02 »

aha, tak se ti omlouvam, asi jsem to spatne napsala... myslela jsem to tak, ze nezalezi na ch.s.. ja mam oblibene ch.s. treba kvuli majitelum a jejim psum, ale také zalezi na krycim psu atd... jestli chces borderku takovou jakou jsi napsala, tak musis podle toho vybirat i rodice, ale ja si osobne myslím, ze vsechny borderky jsou hyparaktivni prdlousi, znam opravdu malo takovejch kteri nejsou.

Jinak jestli muze byt v boude... kdyz ji naucis od malicka urcite.. ale musi mit i dobre misto, kde seschova pred mrazem... ale muj opravdovy nazor je to, ze pes nepatrí ven a uz vubec ne pres noc!!! Já pejsky opravdui miluju a tohle ja neuznávám. ja když jsi porídím psa, tak je proste porad se mnou.. ja to tak beru.. nebuti ti vymlouvat a ani rikat, aby si ji nenechavala venku, to je na tobe a ja se ti do toho michat nebudu. jen ti rikam nazor.. proste pes je clenem rodiny.. nemusi spat v posteli, ale byt mi na blizko.. pro me neni pes nic mic nez clovek... tak asi tak...

a uz mas vybranou nejakou ch.s?? od ktere chces stendo??
Zaznamenáno
Aneta
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 23. Leden 2006, 09:36:16 »

Já bych psa měla taky radši doma, ale dokud budu bydlet s rodiči, nemůžu na to ani pomyslet.

Satnici ještě vybranou nemám, ale koukala jsem že v Balck Chevers plánujou na přelom jara léta štěňata. Otcem bude Gray a máma bude myslim Jackie. Z toho budou opravdu krásný štěňata. Bohužel taky dost drahá. Vážně ještě nevim od koho bych si pejska brala. Kdyby jsi si brala ty borderku, odkud?
Zaznamenáno
Adéla Bednářová
Třída mladých
**

Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 23. Leden 2006, 13:49:47 »

JJ blůack Chevers ted bude mit opravdu hezke spojeni  a myslim, teda doufam, ze se narodi nejake hezky barvy ne jen sami CB.

mno uz je jen sileny napad, ze bych si borderku vzala, ale budis, zkusim ti odpovedet... Ne, mam o par borderkach prehled a na netu znam hodne ch.s, takze ti reknu svuj typ, kdybych se nahodou nekdy zbláznila a tu borderu bych si chtela poridit:o)))

Takze, jak uz jsem psala, nezalezi na ch.s.. Black Chevers mam rada, ale treba kdyby kryly CB, tak bych si stendo od nich nevzala. Kdyz uz bych se rozhodla mit psa jako borderu, ktera ma moznost hodne barev, urcite bych sivybrala. Takze bud lilu, modrou, bluemerle s palenim, nebo redtri. Takze u me by zalezelo na rodicich jake by meli v lohy. a samo teda i zdravi DKK:0/0 mozna by mi nevadili u jednoho treba 1/0 ale nesmel by mit teda uz obe 1/1... ja jsem clovek, ktery si hodne vybira a také mi zalezi na vzhledu. Jelikoz jsem poznala opravdu hodne osklivich border, tak bych si hodne vybirala nez bych si vybrala. Ale kecam tu nesmysli, chtela jsi vedet tu ch.s.. ok, par ti jich napisu, ktere se mi zdaji dobre mno dobre.. kde mi prijdou dobri chovatele a psi k necemu... Takze Dark Jewel. Sice se mi renuska nelibi moc vzhledove, ale jinak je to sikovna holka, Black Chevers... podle toho cim by kryli u nich bych si spis vybirala barevne stene... tender Flash- to je jasne tam je idrus.. takze asi tak, ale u me opravdu moc nezalezi na ch.s, ale na tech rodicich.. treba ted budou podle me dost dobre stenata v Tender Flash, protoze idrus je opravdu super bordera... ale ja nastesti takovy problem nemam u me nehrozi, ze bych si borderu poridila.

Jinak se spis zeptej misi, ta ti poradi asi sama lip, ta ted schani borderku, tak ma prehled...
Zaznamenáno
Aneta
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 23. Leden 2006, 15:44:59 »

Dík za radu. Strach, že budou štěňata od Black Chevers samí ČB, mít nemusíš, protože Jackina je hnědobílá. To by byl opravdu div, kdyby měly nějaký černobílý... :-) Jak jsi mluvila o tý Míše, tak jsi měla na mysli tu misu.sandy? A nemáš na ní mail? Ona sem asi moc nechodí... Taky bych se ráda zeptala, jestli myslíš, že je důležitý mít psa s PP?
Zaznamenáno
Aneta
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 23. Leden 2006, 19:35:53 »

Citace
Originál vložil sardelka

Nejni zač... jsem v podstatě laik, takže jsem ráda, když ti aspon trochu poradím.. nejsem žádný profesionální kynolog, ale předávám ti rady, co byly kladene i me.

Black Chevers- mno hele nedelala bych zavery, je tam velika pravdepodobnost, ze se narodi barevna stenatka, ale nikdy nevis!!! Mozne je vse... Je stejne jako kdyz znasm jednu ch.s tibetskych terieru, kde kryli cernyho psa i fenu a narodili se sami soboli. Takze to se oprvdu nikdy nevi presne...

Jj měla jsem na mysli tuhle míšu. Ona sem ted moc nechodi, protože zlobila anemuze na net.. a chodi jen tajne na chvilku, takze asi sem nema cas... mail ti dam misa.sandy@centrum.cz ale snad ti odpovi, nedavno mi rikala, ze uz ji maily serou, ale kdyz ji napises ty tak urco neodola psat si s nekym kdo chces boc.

mno ted k tem papirum... urcite to nejni tak dulezite. zase zalezi na co vse psa chces mit. Je jasny, ze pro psa bez pP jsou tabu vystavy... ale tak to vetsina lidem nevadi a s borderou na vystavy to také nema zadny smysl velky podle me. Pak taky nemuzes mit stenata s PP... takze bude lepsi, kdyz mi nejdriv reknes na co vse tu borderu chces a co ti nebude vadit, kdyz nebude.. pak ti reknu jak moc zavisi na papirech.

Jinak jsem rada, ze se ptas, rada ti odpovidam a aspon se na netu nenudim:o)

Jo, to máš pravdu, že se může vyskytnout i opravdu neočekávané zbarvení. Já jsem ti za ty rady moc vděčná, protože tyhle informace jsou lepší, než ty co se uváděj v odbornejch knihách, který často píšou lidi, kteří o tom nemaj ani páru. No, jak jsem psala, chtěla bych se věnovat Agility, možná Flyballu. Výstavy ty nejsou pro mě. To mě neba. A kdyby to šlo, chtěla bych si udělat canisterapeutické zkoušky, stopování, záchranářské zkoušky, ale o tom toho ještě moc nevim, třeba kde se to dá dělat a další různý podrobnosti... To bych pak viděla podle možností. Na chov bych psa asi taky nechtěla. Míše zkusim napsat.
Zaznamenáno
misa.sandy
Třída mladých
**

Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 24. Leden 2006, 08:01:04 »

Ahojky tak o čem kecáte?Nějak ste se rpzepsaly a j vám nestííhám:) hlavně ted po ránu.Tak mě zasvette:) dekuju pááá
Zaznamenáno
Aneta
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 24. Leden 2006, 09:58:12 »

Já bych řekla, že na menší závody můžou i bezpapíráci. Chtěla bych psa. Nevim proč, přijdou mi lepší, hezčí... Možná je to tim, že jsem holka. :-) Už přemejšlim i o jméně. Líbil se mi Indy nebo Anubis.
Zaznamenáno
Aneta
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 24. Leden 2006, 09:59:50 »

Ahoj. Zrovna před chvílí jsme se bavily o tobě. :-) Mohla by jsi se semnou podělit o zkušenosti při shánění borderky? Sardelka psala, že jsi teď nějakou sháněla...
Zaznamenáno
Adéla Bednářová
Třída mladých
**

Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 24. Leden 2006, 11:24:39 »

Ahoj, abych ti pravdu řekla, tak já mám doma psa a představit si soužití s fenou.. mno... nevím... A borderku bych si asi taky vybrala raději psa. jsou takový hezčí, mohutnější...

S těma sportama, bavila jsem se s kamarádem a nikdy nemůžeš vědět kdy ti budou paíry k dobru, ale nejní to asi zas tak důležité. je spousta psů bez PP a voříšků, kteří děljí hodn sportů. Takže to závisí i na tobě co tě vše začne bavit... Možná by bylo ještě dobré zeptat se spíš nějakého majitele ketrý dělá více sportů...
Zaznamenáno
misa.sandy
Třída mladých
**

Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 24. Leden 2006, 15:40:27 »

Borderku bez PP si neber!!!!To ti zakazuju!!Ani o tom nepřemejšlej!!:)) Chovatelé Borderek se snažej udržet čistej chov a ti,kteří krejou bez papíráky tak jim to kazej.S PP máš o mnoho výhod.Máš jistotu,že pes bude mít DKK0/0 (teda pokud si vybereš rodiče s dkk 0/0) a že budou mít CEA negativní..A vše okolo.Takže Prostě Borderku jen s PP.No ono by mělo tohle bejt u každý rasy,ale nacházej se lidi který křížej bůh ví co s čim a vydávaj to za čistý plemena..Já sama mám ted psa bez PP a je to na prt.Sandy má 2vrozený vady,je věětší než říká standart,špatná srst a já nevím co ještě.Ale jistě že jí miluju takovou jaká je:) A holky,nevim jak vám,ale mě de převážně o to zdraví,takže nemá cenu se řídit barvama.Bych si zjistila několim vrhů i s třeba nádhernýma barvama ale pokud by tam byl náznak nějaký "nemoci" dám ruce pryč a vemu si radši čb..Ted musim letet.Pak napišu zbytek:) Pá
Zaznamenáno
misa.sandy
Třída mladých
**

Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 24. Leden 2006, 16:05:27 »

Jojo vybárala sem pečlivě:) Já chci co nejvíc zdravou (myslim to tak,že vybírám psy se všim negativnim.Je tam možnost že se tam něco objeví,ale nebudu si to dávat za vinu sobě)DKK 0/0 CEA negativ a já nevim co etě.Ted maj většina vrhu co sem měla vybraný tak tam ta dispázka byla sice jen 1/0 nebo 0/1,ale na tohle sem zlá.Jinak ted mi vyšel vrh i barevně dobře a zdrvotně eště líp,takže doufám že mi štěndo víde...Je to ch.s. HArdy Horde (mín známa) a kryje se černobíla fena s lilákem..Tak uvidíme:) Ména sou pěkný:) Ale takový Borderky už znám:) Ono je težký vymyslet nějaký méno aby nebylo stejný:)
Zaznamenáno
misa.sandy
Třída mladých
**

Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 24. Leden 2006, 16:07:19 »

sardelko já to nemyslela zle,ale uplne totak vyplynulo jak ste to psaly:) Jo a víš  tom,že původný "základní,klasická" barva Borderky je Tricolor?Smiley Hustý co:) sem si vždy myslela černobíl:)
Zaznamenáno
misa.sandy
Třída mladých
**

Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 24. Leden 2006, 16:34:30 »

Jo kdyby si mi náhodou psala toho maila tak to posílej na chci.borderku@centrum.cz tam mám lidi jen od Borderek a navíc mi tam lidi neposílaj NASTESTI retezovy dopisy takže se tam vyznám:)
Zaznamenáno
Aneta
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 24. Leden 2006, 16:53:52 »

A myslíš, že by jsem nenašla zdravou borderku bez PP? Je hodně lidí co prodává psy bez PP po rodičích s PP, takže bych si mohla zkontrolovat zdraví u rodičů... Samozřejmě, že bych měla mnohem mnohem raději borderáka s papírama, ale jak už jsem tady několikrát říkala, tak nevim jak přijít k 10 tisícům. Pravda, že si o ní budu asi řikat rodičům k těm narozkám, ale ti by asi sotva dali za psa takovejch peněz a brigádou bych na něj vydělávala opravdu dlouho... :-(

Jinak, že už je borderka Indy, tak to jsem věděla, ale že je i Anubis??? Musim se na to jít podívat. Ach jo, všechny hezký jména už jsou zabraný...
Zaznamenáno
Adéla Bednářová
Třída mladých
**

Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 24. Leden 2006, 17:22:50 »

Určitě našla. já dávám tedy přednost PP, protže chci psy spíše i na chov. Ale záleží to na Tobě. Já ti tedy nebudu rozmlouvat, aby sis nekupovala psa bez PP. vim jaké to je neco chctit, take jsem jednou hledala borderku bez PP, kdyz jsem ji chtela. A byla jsem jednou i plne rozhodnuta, ze si koupim cinana bez PP, protoze me okouzlil. Takze vim, co to je nemit na pesjak penize  a jestli borderku opravdu chces, tak si ji kup. I bez PP urcite najdes nejakou hezkou a dobrou. Nekdy jsou i lepsi jak papiraci. A vetsinou se rodi bordery bez PP co maji pairovy rodice. Ale zjisti si samo i neco o tech rodicich. Takze ja ti borderu bez PP schvaluji!!!

Zaznamenáno
Stran: 1 [2] 3 4 ... 157   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!